Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Erasmus+ 1η Διεθνή Συνάντηση στην Πράγα





ERASMUS + KA2 PROJECT
“ ELF- ENGLISH LEARNING FRIENDS”
1η ΔΙΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
 ΠΡΑΓΑ, ΤΣΕΧΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

6 Οκτωβρίου - 9 Οκτωβρίου 2015

  Στην Πράγα πραγματοποιήθηκε η 1η διεθνική συνάντηση των συντονιστών του προγράμματος ERASMUS+  English Learning Friends στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μας. Πήραν μέρος εκπαιδευτικοί από την Τσεχία, την Κροατία, την Ελλάδα, την Πολωνία, την Φινλανδία, την Τουρκία και την Ιταλία. Την Ελλάδα εκπροσώπησαν η  Φωτεινή Μπρούτσου και η Γεωργία Κοσμά.

  Το σχολείο   Základní škola s RvJ  K Milíčovu 674  της Πράγας διοργάνωσε και φιλοξένησε άψογα τη συνάντηση. Κατά τη διάρκεια του τριήμερου (6-9 Οκτωβρίου) συζητήθηκαν διεξοδικά και οργανώθηκαν οι δραστηριότητες του πρώτου έτους του προγράμματος . Παρουσιάστηκαν σε εργαστήρια τα διαδικτυακά εργαλεία που θα χρησιμοποιηθούν . Επίσης ρυθμίστηκαν οι λεπτομέρειες που αφορούν στην επόμενη συνάντηση  στην Κροατία. Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, οι εκπαιδευτικοί ξεναγήθηκαν στην υπέροχη πρωτεύουσα της Τσεχίας  κι επισκέφθηκαν τα αξιοθέατα.
  Το κλίμα μεταξύ των συμμετεχόντων ήταν εξαιρετικό, καθώς το ενδιαφέρον  για την   καινοτομία στην εκπαίδευση, η οποία βασίζεται στην συνεργασία και την αλληλεπίδραση σε επίπεδο δεξιοτήτων και εμπειριών ,είναι κοινό. Στόχος, άλλωστε, των στρατηγικών συμπράξεων αυτού του τύπου είναι οι συμμετέχοντες φορείς να αυξάνουν την ικανότητά τους για διεθνική συνεργασία και να παράγουν υψηλής ποιότητας καινοτόμα προϊόντα.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου